Τι να βάλω στα μαλλιά μου για να μην φριζάρουν;

Κάθε γυναίκα έχει εντοπίσει φριζάρισμα στα μαλλιά της!
Το φριζάρισμα των μαλλιών ταλαιπωρεί πολλούς ανθρώπους – Πώς αντιμετωπίζεται;
(η εικόνα ανήκει στον χρήστη donniesays σύμφωνα με τους όρους της CC BY 2.0)

Τι είναι το φριζάρισμα των μαλλιών; Γιατί πετάνε όλα αυτά τα τριχάκια; Υπάρχουν προϊόντα που βοηθούν κατά του φριζαρίσματος; Ποιος είναι  ο ρόλος του σαμπουάν; Πρέπει να κάνω κάποια θεραπεία μαλλιών για φριζάρισμα;

Το κυριότερο πράγμα που πρέπει να κάνω και να δώσω σε μια τρίχα είναι το νερό. Τι σημαίνει αυτό; Να την ενυδατώσω! Δηλαδή τα μαλλιά μας διψάνε γιατί τα έχουμε αφυδατώσει. Και σκέφτεσαι εσύ τώρα, πως αφυδατώνεται μια τρίχα; Έχω να πω πολλά! Και να μην ξεχάσω, όλα τα μαλλιά χρειάζονται ενυδάτωση: Φυσικά, βαμμένα, ντεκαπαρισμένα, ΟΛΑ! 

Η ενυδάτωση είναι πολύ σημαντική για την καταπολέμηση του φριζαρίσματος

Οι αιτίες του φριζαρίσματος είναι η υπερβολική χρήση θερμαντικών εργαλείων, η χρησιμοποίηση λάθος προϊόντων για τα μαλλιά και ιδιαίτερα ακατάλληλων προϊόντων στάιλινγκ, το ότι δεν χρησιμοποιείται κοντίσιονερ (γιατί υποτίθεται «βαραίνει τα μαλλιά» – ΛΑΘΟΣ!), το κακό βούρτσισμα και το υπερβολικό τρίψιμο με την πετσέτα!

Πως τα ενυδατώνω λοιπόν; Με τη χρήση κατάλληλου σαμπουάν (κατά προτίμηση ενός σαμπουάν που προτείνει ένας επαγγελματίας ειδικός για τα μαλλιά και όχι κάποιο από το supermarket), με τη χρήση μια φορά την εβδομάδα μάσκας βαθιάς ενυδάτωσης για το σπίτι. Παράλληλα, δεν θα πρέπει να τρίβονται με την πετσέτα τα μαλλιά, αλλά να τα ταμπονάρουμε με ελαφριές κινήσεις. Η βούρτσα την οποία χρησιμοποιούμε στα μαλλιά μας πρέπει να είναι από πλαστικό ή από σιλικόνη, όχι μεταλλικά δοντάκια όπως έχουν συνήθως κάποιες βούρτσες. Για να αποφύγουμε το φριζάρισμα είναι καλό να προτιμάμε μεταξωτές μαξιλαροθήκες, γιατί τα βαμβακερά υφάσματα προκαλούν στατικό ηλεκτρισμό. Είναι καλό να στεγνώνονται τα μαλλιά πολύ καλά γιατί αν μείνει μέσα υγρασία θα εμφανιστεί πιο έντονο το φριζάρισμα. Πολύ ωφέλιμο είναι και να βάζουμε σε στεγνά μαλλιά ξηρό λαδάκι.

Πέρα από αυτά, το σημαντικότερο είναι να φροντίζουμε τα μαλλιά μας με θερμοπροστατευτικά προϊόντα και να επισκεπτόμαστε μια φορά το μήνα το κομμωτήριο για να κάνουνε θεραπεία ενυδάτωσης. Ακολουθώντας όλες αυτές τις πρακτικές και συνήθειες, το φριζάρισμα θα είναι παρελθόν για τα μαλλιά μας!

Στο Orama Beauty Salon στην Κομοτηνή είμαστε οι ειδικοί κατά του φριζαρίσματος! Αν σας ταλαιπωρούν τα φριζαρισμένα μαλλιά βρισκόμαστε στη διάθεση σας για να σας προσφέρουμε τα μαλλιά που ονειρεύεστε! Κλείστε ραντεβού τώρα!

Σχολιάστε